UNIVERZITETSKI CENTAR

Posjeta Šipčaniku

Studenti III godine posjetili vinopodrum Šipčanik


Posjeta ŠipčanikuStudenti treće godine imali su priliku da posjete vinopodrum Šipčanik kao i vinograde, kao i da čuju profesionalne savjete i korisne informacije iz ove oblasti koja se tiče tretiranja, uzganja vinove loze, do same degustacije vina. 

"Od početka studija pa do sada, najviše me privlačilo učenje o vinu. Bogaćenje znanja je ove godine mnogo lakše i zanimljivije uz jednog Somelijera kao profesora, o čemu mnogo govori i obilazak vinograda i vinskog podruma Šipčanik koji je danas organizovan od strane fakulteta.

Tokom današnjeg druženja, imali smo priliku da saznamo više o uzgajanju vinske loze i održavanju čokota, načinu berbe i navodnjavanja, kao i da vidimo kako izgledaju mlađi a kako stariji čokoti. 

Nakon obilaska vinograda, imali smo čast da vidimo i kako izgleda podrum i burad u kojima vino odležava i o istima dobili više zanimljivih informacija.

Konačno, usljedilo je predavanje sa profesorom Miroslavom koji je bio i više nego ljubazan da nas nauči kako se pravilno otvaraju boce pjenušavog, bijelog, crvenog i desertnog vina, kako se vino dekantira, na koji način i na kojoj temperaturi se služi gostima. Takođe, naučili smo i kako se vino degustira, pa smo stoga imali priliku da degustiramo pjenušavo vino Val, bijelo vino Krstač, crveno vino Vranac Pro Corde i desertno vino Medun. 

Današnji dan predstavlja veliki korak unaprijed za moje kolege i mene jer smo imali čast da učimo od profesionalaca i time doprinesemo razvoju naše buduće karijere."

-Renata Rudovic III godina - Vatel Montenegro

"Imali smo priliku da obiđemo vinariju Plantaze. Ljudi koji su obilazili vinograd sa nama ugostili su nas pružajući nam mnoštvo informacija o vrstama grožđa,  o starosti svakog dijela vinograda. Posle toga imali smo obilazak vinskog podruma Šipčanik, gdje je naš prof. Miroslav Radojčin pripremio prezentaciju za nas u sali za degustaciju. Prezentacija je bila zasnovana na vrstama vina.  Bilo je vrlo korisno za nas čuti o kulturi vina. Bilo je zadovoljstvo slušati jednog sommeliera koji je pokušao dati svoje znanje konkretnim i vrlo zanimljivim primjerima."

-Nevena Kopitović Vatel III godina Vatel MontenegroVAŠ SAGOVORNIK
Kontaktirajte ovaj univerzitetski centar

Admissions
Ines Pajovic
Oktoih1, Donja Gorica
Podgorica - ME

Kontaktirajte ovaj univerzitetski centar
+382 20 410 726
NAĐITE ODGOVARAJUĆE OBRAZOVANJE

U TRI ETAPE
Nekoliko klikova
je dovoljno!

MARKO POLO
Studenti,
prokrčite sebi put
na međunarodnom nivou

Saznajte više o tome
II ciklus specijalizacija
Direktor Međunarodnog hotelijerstva

Saznajte više o tome