OBRAZOVANJE

MBA Specijalizacija

UPRAVLJANJE LUKSUZNIM BRENDOM • PARIZ (FRANCUSKA)
NASTAVA SE IZODI NA FRANCUSKOM JEZIKU
Upravljanje luksuznim brendom je postaloo sve složenije tokom vremena, mada i dalje predstavlja izuzetno obećavajući ekonomski sektor. Ova profesija je u potrazi za nedavno diplomiranim studentima, koje privlači ovaj zahtjevni univerzum, gdje su znanje i vještine ljudi orijentisani ključne komponente za uspjeh. Specijalizacija upravljanja luksuznim brendom trenira buduće menadžere koji će biti spremni da preuzmu kompletna odeljenja, koji će biti zaduženi za nepredviđene usluge, ekskluzivne proizvode i rentabilna tržišta za ključne račune i privilegovane klijene ugostiteljske industrije. Imajući ovo u vidu, program se bavi sadašnjim i budućim trendovima, uzimajući u obzir studije međunarodnih strategija upravljanja.


UPRAVLJANJE PRIHODIMA • LYON (FRANCUSKA)
NASTAVA SE IZODI NA FRANCUSKOM JEZIKU
Upravljanje prihodima i strategije uključene u ovu oblast su veoma važne u sektoru ugostiteljstva i turizma. Cilj je da se optimizuje promet i profitabilnost radeći na jačanju različitih efekata, koji zahtevaju strategiju i taktične sposobnosti. Menadžeri koji upravljaju prihodina moraju imati veliko poznavanje tržišta, segmentiranosti tržišta, marketing mix-a za hotele, distribucije, kao i da budu veoma proaktivni.

UPRAVLJANJE DOGAĐAJIMA • NIMES (FRANCUSKA)
NASTAVA SE IZODI NA FRANCUSKOM JEZIKU I ENGLESKOM JEZIKU
Specijalizacija Upravljanje događajima targetira studente koji su ekstremno motivisani komunikacijom i marketingom , koji su sposobni da iskažu ne samo kreativnost već i sposobnost upravljanja timom. Prilikom odabira ove specijalizacije, biće osposobljeni da zakazuju, organizuju, vode i upravljaju svim aktivnostima vezanim za specijalni događaj, koliko god on bio mali ili veliki. Steći će znanja iz menadžmenta, finansije, marketinga i ljudskih resursa u cilju analize i predlaganja proizvoda koji su u potpunosti u liniji sa događajem koji organizuju.

MEĐUNARODNA VINA & UPRAVLJANJE ALKOHOLNIM PIĆIMA • BORDEAUX (FRANCUSKA)
NASTAVA SE IZODI NA ENGLESKOM JEZIKU
Specijalizacija Međunarodna vina i upravljanje alkoholnim pićima targetira studente koji imaju cilj da rade u višem rukovodstvu u hotelima i gurmanskim restoranima, gdje veliki spisak vina zaista pravi razliku, kao i one koji žele napraviti karijeru u oblasti vina i alkoholnih pića i naravno one koji žele da unaprijede svoje znanje iz ličnih razloga.
Ova specijalizacija se vrti oko 4 ose:
• Tehnička znanja vina i alkoholnih pića
• menadžment poslovi povezani sa vinima
• jake veze sa profesijom
• stručnjaci na visokom nivou i profesionalni instruktori.


MENADŽEMT PRODAJOM & E-MARKETINGOM • BRISEL (BELGIJA)
NASTAVA SE IZODI NA ENGLESKOM JEZIKU
U proteklih deset godina, promjene u tehnološkim inovacijama uticale sun a kupovne navike potrošača, kao i na način na koji oni vide brendove. Ugostiteljstvo i turizam nisu izuzetak od ovog pravila i ugostoteljski i turistički menadžeri moraju ponovo sagledati svoje marketinške strategije, ciljeve brenda i distribuciju svojih proizvoda i usluga putem današnjih novih vidova medija. Ova specijalizacija omogućava studentima se prilagode aktuelnim trendovima, da predvide nove koristeći različite teme: e-marketing, pregovore i promotivne najave, novi menadžment medija i društvenih mreža ... primenjujući ih ne samo na ugostiteljstvo već i na turizam.


PREDUZETNIČKI MENADŽMENT • MARRAKESH (MOROKO)
NASTAVA SE IZODI NA FRANCUSKOM JEZIKU I ENGLESKOM JEZIKU
Specijalizacija Preduzetnički menadžment trenira stručnjake koji razumijeju pitanja vezana za preduzetnički duh u oblasti turizma i ugostiteljstva, koji donose prave odluke da bi obezbijedili svoju konkurentsku prednost na tržištu.
To uključuje koncept korporativnog okruženja, identifikaciju mogućnosti koje treba preduzeti i prijetnje koje treba izbjegavati. Ona uči kako da uočite jake tačke u kompaniji koja mora da se konsoliduje kao i slabe tačake koje se moraju poboljšati; kako otkriti prava rešenja da se prebrodi ekonomska kriza ili pad aktivnosti. Ona uči studente kako da upravljaju timom koji će dobijeni posao odraditi u zadatom roku; kako da kreirate ili preduzmente neku aktivnost u ugostiteljstvu.


AMERIČKI MENADŽMENT U HOTELIJERSTVU I MEĐUNARODNI BIZNIS • LOS ANĐELES (USA)
NASTAVA SE IZODI NA ENGLESKOM JEZIKU
Specijalizacija Američki menadžment u hotelijerstvu i međunarodni biznis uči studente anglosaksonskim metodama upravljanja koji su vođeni rezultatima i razumevanjem novih tehnologija. To im daje alate koji su potrebni za karijeru međunarodnih lidera u ugostiteljstvu bilo gdje u svijetu. Ovaj program je osmišljen na način koji omogućava studentima da razmišljaju van okvira i postanu donosioci odluka na tržištu: liderstva i preduzetništva, poslovnog upravljanja, strateškog marketinga, novih trendovau ugostiteljstvu, itd.


MENADŽMENT RESORT-OM • MAURICIJUS
NASTAVA SE IZODI NA FRANCUSKOM JEZIKU I ENGLESKOM JEZIKU
Specijalizacija Menadžment resort-om targetira studente kojima je cilj da radi kao rukovodioci u međunarodnom ugostiteljstvu; da rade u firmama koje uključuju, izvan tradicionalnih hotela i restorana: banje, golf terene, slobodne aktivnostima, tematske parkove, itd
Upravljanje odmaralištem znači razumijevanje i kontrolu veoma složene organizacije čija ograničenja su često pojačana svojom lokacijom (u pustinji, u savani, na ostrvu, u srcu velikog gradu, itd). Ova specijalizacija uči studente da razumiju operativnu, finansijsku i stratešku logiku koja se odnosi na svaku vrstu entiteta. Oni će morati da radi po sistemu "hands-on" za marketing ili kadrovske misija sa profesionalnim partnerima.


UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA • MARTIGNY (ŠVAJCARSKA)
NASTAVA SE IZODI NA ENGLESKOM JEZIKU

Ljudski resursi i upravljanje talentima su glavni vektori nastupa u današnjem i sutrašnjem ugostiteljstvu.
Specijalizacija za upravljanje ljudskim resursima daje studentima ključne koncepte i omogućava im da optimizuju svoja organizaciona i operativna iskustva u kompanijama.
Obučava studente da postanu pravi stručnjaci koji su u stanju da efikasno upravljaju zaposlenim i njihovim ponašanjem, kao i obučavanjem i zadržavanjem talenata u kompaniji.

KONTAKTIRAJTE VATEL
VATEL MONTENEGRO
Ines Pajovic
Tel. +382 20 410 726