MEĐUNARODNA MREŽA

Istorijat Vatela

Istorijat Vatela

35 GODINA ISKUSTVA, BRZ I POSTOJAN RAZVOJ

1981.GODINA : OSNIVANJE VATELA U FRANCUSKOJ
1981. godine, u Parizu je otvorena prva škola Vatela. Iako ubjeđen da je međunarodno obrazovanje ono što je neophodno za Hotelijerstvo i Turizam, razumom diktirana odluka usmjerava Alain Sebban-a da najprije konsoliduje grupaciju u Francuskoj. Tokom prvih deset godina nastoji da Vatel model ustoliči na teritoriji Francuske : univerzitetski centri se potom  otvaraju u Lionu, 1984.godine, 1989.godine u Nimu, pa u Bordou 1994.godine.

2000.GODINA : UMNOŽAVANJE VATEL MODELA
Svi faktori razvoja na međunarodnom nivou se uspješno objedinjuju : Vatel koncept obrazovanja zasnovan na naizmjeničnoj, konstruktivno osmišljenoj i vođenoj smjeni između teorije i stručnog iskustva je pouzdan i održiv;  20 godina primjenjivan “Know-How” Vatela se da prenijeti; najzad stiže i potvrda od sektora hotelijerstva i uvažavanje na međunarodnom planu. Pada odluka Alain Sebban-a  da se model Vatel škola umnožava širom svijeta.

2017. GODINE: VATEL IMA 35 UNIVERZITETSKIH CENTARA NA 4 KONTINENTA
Petnaest godina kasnije, grupacija Vatel broji 35 univerzitetskih centara u svijetu i u fazi je otvaranja još tri centra u Kini. Raspoređeni na 4 kontinenta, ti centri su jedinstvena mreža visokog obrazovanja koja na globalnom planu pruža mogućnost istovjetnih specijalizovanih studija u oblasti međunarodnog hotelijerstva. Danas, Vatel grupacija, je 1. u svijetu poslovna škola među obrazovnim grupacijama za turistički i hotelijerski menadžment.   

 

KONTAKTIRAJTE VATEL
VATEL MONTENEGRO
Ines Pajovic
Tel. +382 20 410 726
  NAĐITE ODGOVARAJUĆE OBRAZOVANJE

U TRI ETAPE
Nekoliko klikova
je dovoljno!

MARKO POLO
Studenti,
prokrčite sebi put
na međunarodnom nivou

Saznajte više o tome
II ciklus specijalizacija
Direktor Međunarodnog hotelijerstva

Saznajte više o tome